Förra veckan rullade på fast det var lite ont om personal några dagar. I fredags gjorde Johanna sin sista dag på Rubinen och vi kommer sakna henne. Vi önskar henne lycka till på det nya jobbet i värmen.

Skapande med påsktema
Både denna och förra veckan var det påskpyssel som genomsyrade vår verksamhet. Kassörskan höjde lite på ögonbrynen när vi var och handlade närmare sextio påskägg häromdagen. Äggen är helt omålade från början, så barnen får färgsätta sitt eget ägg efter tycke och smak. Trots att det har varit många barn som har målat samtidigt, har det varit ett lugn och en harmoni i rummet. Barnen är noga och koncentrerade när de håller på.
påskpyssel

Utedag vid konstgräset
Senaste utepasset bar av till konstgräset med de barn som önskade gå dit. Barnen hade bland annat med sig en boll och spelade fotboll på det gröna gräset. Sofia B fick vara målvakt en sväng. Det kan vara bra för personalen att träna lite extra nu, eftersom vi skall möta sexorna i slutet av terminen. Barnen tränar ju så fort de bara kan.
fotboll

Påsklovet
Vi behöver få en uppryckning när det gäller att lämna in tider inför lov och studiedagar. Vår avdelning brukar vara riktigt bra på det, men nu har det blivit sämre. Trots påminnelser, mail och sms kommer inte tiderna in. Försök att fylla i, så vi har rätt barnantal och personal de dagar skolan är stängd. Jag vill redan börja flagga för att sommarlovslappen snart kommer ut, så fundera på era önskemål. Till att börja med kommer vi bara att fråga efter vilka veckor ert barn önskar fritids. Vi återkommer senare med vilka tider som gäller de veckorna.

På påsklovet är det Bibbi, Henrik och Sofija som kommer jobba på Rubinen. Vi kommer att vara tillsammans med Safiren vissa dagar, men håller troligtvis till inne på Rubinen ändå.

Nästa vecka kommer inget veckobrev från oss.

Glad Påsk!
önskar