Veckobrevet har kommit lite sporadiskt den sista tiden. Från och med nu hoppas vi att det kommer varje vecka. Notera lite datum i brevet idag.

Biblioteket
I måndags gick vi till biblioteket för första gången denna termin. Vi har sagt att vi önskar att alla följer med till biblioteket minst en gång per termin, bland annat för att lära sig hur det går till när man skall låna böcker samt att göra barnen uppmärksamma på att det faktiskt finns ett fint bibliotek mitt i Skattkärr. Det var 12 st som botaniserade bland hyllorna.

Gympasalen
De som hade lite mer spring i benen hade möjlighet att välja gympasalen. Där blev det både redskap och bollar.

Ute
Ville man bara vara ute och njuta i ”vårsolen” som sken i början på veckan, när de andra var i gympasalen och på biblioteket, gick även det bra. De lekte kull och andra lekar ute på skolgården.

Utedagar på onsdagar
Nu försöker vi komma igång med våra utedagar igen. I onsdags gick vi till lekparken vid Wilhelm Ostermans väg. Det var grått, mulet och kallt, men stämningen i gruppen var varm. Några treor hade artighets- och etikettlektion med gruppen. De hjälpte till att förklara att man skall säga tack och varsågod när man hjälper varandra. Det var lite kul. Mot slutet av vistelsen i lekparken verkade barnen vara fullärda.

Nu på onsdag 1 feb går vi bara till Dansbaneberget. Vi går tillbaka och äter mellanmålet på skolan. Detta pga att personalen är på kurs på morgonen och att lärarna är på kurs efter lunch och då tar vi klassen istället. Det är lite svårt att hinna packa för en skogstur samtidigt.

Torrtovning och småstjärnor
Den senaste tiden har vi torrtovat med barnen på Rubinen. Vi använder filt, färgad ull och en sylvass nål när vi arbetar. Hör gärna med era barn hur det hela fungerar.

Snart kommer vi att gå över till ”Småstjärnorna”. Vi vill jobba lite mer med sång, rytm och musik och hoppas att barnen nappar på ”Småstjärnorna”, även om det inte går på tv för tillfället. Vi återkommer med hur arbetet fortskrider.
sjunga

Nuddis
Vi jobbar vidare med närvarosystemet Nuddis. Det verkar som om de flesta tycker att det verkar vara bra. Ni som tycker att det är krångligt att lägga in schema mm hjälper vi gärna. Säg till när ni hämtar eller lämnar. Det tar inte lång tid att visa. Dock kör vi det gamla systemet parallellt med det nya. Det var tur det när appen hängde sig förra veckan. Men det är fixat nu hoppas jag. Barnen är duktiga på att klicka in och klicka ut sig.

Drop in 23 februari
Skriv upp i er almanacka att det är drop in på Rubinen den 23 feb. Då är ni välkomna att få lite fika/macka i samband med hämtning. Vi startar kl 13 när skolan slutar. Mer info kommer senare.
fika