Veckobrev v. 11

Kallt och isigt på morgonen och blött och varmt på eftermiddagen. Det är stor temperaturskillnad under en dag. Många vantar, jackor och överdrag hamnar lätt på fel ställe när det blir varmt. Det är tyvärr inte alltid som barnen känner igen sina egna saker heller.  Därför är det viktigt att ni skriver namn i alla kläder. Häromdagen var det en pojke som hämtade mig för att hans jacka var borta i matsalen. Jag frågade hur den såg ut och han pekade på en jacka som hängde längre bort. Den påminner om den, men det är inte min, sa han. Jag gick och tittade på jackan. Men det står ditt namn i den i alla fall, sa jag. Jaha… då kanske det är min ändå…

Påsklovet – tider lämnas senast 17 mars
Hittills har 11 av 57 fritidsbarn lämnat in vilka tider som gäller på påsklovet. Observera att vi INTE skickar ut några lappar, utan vill att alla fyller i formuläret på bloggen, senast 17 mars. Läser man bloggen från en dator, så borde formuläret ligga till höger. Hittar man det inte till höger, så kan det hända att man istället hittar det längst ner på sidan.

kyckling 2

Gympasalen
I måndags övade vi motoriken och rumsuppfattningen med hopp, hinderbanor och lekar. Några spelade fotboll och badminton. De som hellre ville stanna inne på fritids hade möjlighet att göra det tillsammans med Bibbi och Johanna.
Konstgräset
I tisdags gick de som ville ner till konstgräset och lekte i snön. Vi har pratat en del om hur man skall tänka när man kastar något. Hur man skall göra för att sikta och att man skall använda hela kroppen och inte bara armen för att få mer kraft. När vi var nere på konstgräset övade vi även på att kasta en del snöbollar. Några byggde en snöborg och andra gjorde fina snögubbar. Snart har snön töat  bort, så det är bäst att passa på.
snöboll

Skapande
Vi har börjat med påskpyssel på våra skapande pass. Barnen har målat ägg och vikt origami-harar. Vi fortsätter fram till påsk med mera olika skapande påskaktiviteter.

Treornas film blev en bok
Vi har fått ändra vår animerade film. Den fantastiska och spännande berättelsen resulterade i en bok istället. Vem vet, kanske blir det en bästsäljare i framtiden. Den bör vara klar om ett par veckor.
P1190607

Lena, Bibbi, Sofia, Sofija, Henrik