Då har ett snöigt sportlov passerat i rasande fart och oavsett om ni har varit lediga eller ej, hoppas jag att ni har fått bygga åtminstone en snögubbe eller snölykta den senaste veckan.

Bloggen
Här finns all information från fritids. Här hittar ni nödvändiga blanketter och lovlappar, information om vår verksamhet, inloggning till Dexter mm. Man kan prenumerera på sidan. Då får man en notis när vi lägger ut något nytt.

Fritidshem-Rubinen

Under sportlovet var det ca 20 st av er föräldrar som inte hade anmält ändrade tider på sportlovet. När vi ringde för att fråga efter ert barn fick vi till svar att ni inte hade fått någon lapp om sportlovet. Jag vill förtydliga här att vi INTE skickar ut lappar om lov längre. Istället lägger vi ut en webbaserad lapp på bloggen. (Man kan även skriva in en ändring i Dexter, men det är lite krångligt) Det har vi skrivit om vid flertal tillfällen. Därför är det viktigt att ni läser den information som vi lägger ut. Nu hade vi personal och mat till 34 barn på lovet, men det kom bara 14.

Sportlovet
De barn som var på fritids fick lite extra kul på lovet i alla fall.
Parkour
I måndags kom en parkourinstruktör till skolan och visade barnen hur man skall göra. De yngre barnen fick vara med på förmiddagen och de äldre barnen fick både ett pass på förmiddagen och ytterligare ett pass på eftermiddagen. Det var riktigt lyckat.

Gympasalen
I tisdags lekte vi och hade roligt i gympasalen hela förmiddagen.

Muséiparken
I onsdags åkte Rubinen till lekparken vid Värmlands museum. Där lekte barnen och hade kul en lång stund innan hela gänget avslutade besöket med en fika på museet.

Biobesök – Zootropolis samt Mariebergsskogens minizoo
I torsdags åkte vi åter in till Karlstad. Då gick vi först på bio och såg den nya Disneyfilmen Zootropolis. En ganska spännande film, som både stora och små kan uppskatta. Dock kan man bli lite stressad av scenen när kaninen kommer in till Trafikverket och vill ha några snabba svar av sengångarna som jobbar där…
get

Efter bion åkte vi vidare till Mariebergsskogen och tittade på de gulliga djuren som bor där.

Storstädning
I fredags var vi kvar på fritids och storstädade hela avdelningen. Både stora och små hjälptes åt och gjorde superfint.
städa

Enkät åk 2
Någon av de närmaste dagarna kommer vårdnadshavarna till barnen i tvåan att få hem en lapp med information om en enkätundersökning. En vårdnadshavare/barn loggar in på nätet med ett användarnamn och lösenord som ni får. Därefter svarar ni på frågor om vad ni tycker om Rubinen. Vi hoppas att så många som möjligt tar sig tid att svara på frågorna, så att resultatet blir så relevant som möjligt.
enkät

Utedagen imorgon
Imorgon tisdag stannar vi på skolan och äter mellanmål, innan de som vill får gå till konstgräset för att bygga i snön. Är det några barn som vill ta med sig skidor för att glida runt 800m-spåret är det helt ok.
snögubbe

Längdskidor
Vad jag förstår kommer det att snöa hela veckan. Tyvärr är ju skridskoisen borta sedan länge, men om det finns barn som fortfarande inte har tröttnat på att åka längdskidor, kan de ta med sig skidorna till fritids och åka en tur på eftermiddagarna. Det kommer finnas möjlighet till en skidtur efter mellanmålet tisdag, onsdag och torsdag.
skidåkare

Lena, Bibbi, Sofia, Sofija och Henrik